Partner in Widdonck-Talentendonck: gemeente Leudal

23 oktober 2018

Wethouder Mart Janssen van gemeente Leudal heeft sociaal domein en welzijn in zijn portefeuille. Tijdens het minisymposium verdiepte hij zich in het programma en de eerste samenwerkingsresultaten. “Ik was onder de indruk. Vooral van de samenwerking tussen de partijen.”

“Vaak zie je met dit soort samenwerkingen als Widdonck-Talentendonck dat partners elkaar vliegen afvangen of juist dingen toeschuiven. Hier is het echt duidelijk dat partners in het belang van het kind denken en werken, dat sprak me erg aan.” De ene keer is het logisch dat school aan zet is, de andere keer jeugdzorg en vaker gaat het samen op.

De wethouder is vast van plan om de komende periode intensiever aan te haken bij Widdonck-Talentendonck. “Waarom zouden niet ook volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die Widdonck-Talentendonck biedt?”, schetst hij.
 

Widdonckterrein meer open

Mart Janssen (59) is geboren in Roggel. “Dichtbij het Widdonckterrein dus”, vertelt hij. “Toch was dit altijd een beetje een gesloten, onbekend gebied. Ik vind het een goede zaak dat er nu juist verbinding wordt gezocht met de gemeenschap in Heibloem en de verdere regio.”

Janssen werkte eerder onder meer in het sociaal-cultureel werk en bij een woningcorporatie. Hij was al wethouder in Leudal van 2010 tot 2013 en is nu opnieuw bestuurder. Binnen zijn huidige portefeuille ziet hij volop kansen, ook om de jeugd te ondersteunen.


Kansen voor samenwerking

“We hebben mooie voorzieningen in Leudal. De uitdaging is om die binnen de financiële mogelijkheden die we als gemeente hebben in stand te houden en te investeren in jongeren. Ik wil daarom nog meer inzetten op effectieve samenwerking.”

Vrije (wandel)tijd

En: blijft er naast de drukke bestuurlijke bezigheden nog vrije tijd over? Jazeker. Die gaat vooral naar mijn vrouw en twee volwassen dochters. “Ik ben verder graag buiten en wandel veel. Is er dan nog tijd over, dan lees ik graag. Ik ben nu bezig in Geert Maks boek In Europa.”

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl