Centrale werkplek voor medewerkers Widdonckterrein

21 juni 2019

Medewerkers van de behandelgroepen van Combinatie Jeugdzorg werken sinds een half jaar samen in één gebouw op het Widdonckterrein: voormalige Dag- en nachtbehandelgroep ‘Rakkerdam’. Collega’s van de scholen zijn ook welkom om er te komen werken. Manager Dag- en nachtbehandeling Ruud Jacobs: “Teams geven zelf vorm aan hun samenwerking en dat gaat steeds beter.”

Rakkerdam vind je tussen de drie behandelgroepen en de scholen. Het is de centrale werkplek voor pedagogisch medewerkers van de groepen, als ‘hun’ jongeren naar school zijn. In het begin was het wennen. Want jongeren die tussendoor van school komen, of die bijvoorbeeld ziek zijn, komen ook naar Rakkerdam omdat hun begeleiders hier dan werken. Dat was dus leren balanceren tussen de begeleiding en het ‘kantoorwerk’. Inmiddels heeft iedereen z’n draai gevonden en er is er veel meer rust gekomen.
 

Slim organiseren

Wat is er zoal gebeurd? Teamleden doen hun regel-, plannings- en roosterwerk nu op de centrale locatie en daardoor zijn de afstemmingslijntjes korter. Voordeel is ook dat er hierdoor ’s middags minder ‘regeldruk’ is, als de jongeren uit school komen. Zo worden multidisciplinaire overleggen onder schooltijd gepland, zodat er ’s middags meer focus is op de begeleiding en behandeling van jongeren. Op dit moment hebben de teams het aantal verschillende medewerkers per ‘dienst’ teruggebracht naar drie, zodat er maximaal negen verschillende gezichten vanuit de groepen bij Rakkerdam aanwezig zijn. Dat maakt afstemmen met elkaar en met bijvoorbeeld school, eenvoudiger.

 

Herkenbare gezichten

Activiteitenbegeleider Frits heeft in Rakkerdam tegenwoordig een vaste werkplek, zodat er altijd een herkenbaar gezicht aanwezig is. Samen met collega Levi - die de schakel is tussen Combinatie Jeugdzorg en de Aloysiusscholen – sportbegeleider Bart en Anouk ‘van muziek’, vormt hij nu één team met één aanspreekpunt. Handig voor collega’s en samenwerkingspartners.

“Zo zie je ook dat de Dag- en nachtbehandelgroepen, de behandelondersteuning en Intensieve dagbehandeling elkaar beter weten te vinden en hun samenwerking steeds verder verbetert. Klein bijkomend voordeel is bijvoorbeeld het zwembad dat eigenlijk altijd werd gebruikt door de groepen van Rakkerdam en Delhorst, nu door álle behandelgroepen kan worden gebruikt”, vertelt Ruud. “Dit is nog maar het begin. Er valt – met vallen en opstaan - nog veel meer uit deze andere manier van samenwerken te halen. De teams organiseren en bedenken vooral zelf hoe dat het beste kan.”

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl