Groene vingers kweken in de nieuwe (moes)tuin

19 september 2019

Ja hoor: het bloeit en groeit in de nieuwe tuin op het Widdonckterrein! Er is al heel wat werk verzet, vertelt Huub Hermans van De Ortolaan namens de tuinwerkgroep. Na het kappen en rooien van een boom, kon eind mei begonnen worden met de aanleg van de al langer gewenste tuin. “Jongeren van Intensieve dagbehandeling en leerlingen gaan die tuin samen onderhouden”, zegt Huub.

Gestart met een klein groepje
“We zijn met een groepje van acht jongeren begonnen op de dinsdag en hebben samen een kaal stuk grond van 500 vierkante meter veranderd in een echte moestuin.” Sla, courgette, pompoenen, aardbeien, bonen en kruiden: het is allemaal gezaaid. “We hadden wat tegenslag, want de konijntjes hebben heel wat kool- en slaplanten opgegeten”, meldt Huub. “Inmiddels heeft de tuin gaas gekregen.”

Toekomstplannen
De werkgroep heeft veel toekomstplannen. Er komt een deel met bloemen bij en op de wensenlijst staat ook de aanleg van een boomgaardje met wat fruitbomen. Ook willen jongeren het bos om de tuin gaan onderhouden en zien graag meer dieren op de kinderboerderij. Huub: “Volgend schooljaar betrekken we meer leerlingen en meer jongeren van Intensieve dagbehandeling bij dit project, zij gaan dan in wisselende groepen aan de slag.”

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl