Jano Schoenmakers aan de slag als gebiedsregisseur Heibloem

20 februari 2020

Maak kennis met Jano Schoenmakers, sinds begin februari aan de slag als gebiedsregisseur. Of, iets officiëler gezegd: als ‘procesbegeleider gebiedsontwikkeling Heibloem’. Hij brengt voor de zomer van 2020 in kaart wat een haalbaar en betaalbaar (her)ontwikkelingsplan kan zijn voor het dorp en het Widdonckterrein.Jano Schoenmakers runt met een compagnon het bedrijf VEZA Vastgoed. VEZA helpt opdrachtgevers bij hun strategisch huisvestingsbeleid, maar verzorgt bijvoorbeeld ook project- en bouwmanagement en vastgoedbeheer. “Ons werk strekt zich uit van de voorbereiding van een bouwproject of gebiedsontwikkeling, tot en met de realisatie en het beheer”, vat Jano samen.
 

Ervaring in onderwijs en zorg

VEZA werkt voor opdrachtgevers in onderwijs en zorg, maar is ook actief voor commerciële bedrijven zoals supermarkten en beleggers. Na een pitch kwam het bureau als beste uit de bus en gaat met alle eerder uitgevoerde onderzoeken, verkenningen en studies samen met stakeholders een visiedocument maken voor de verdere ontwikkeling van Heibloem en het Widdonckterrein.
 

Doorbouwen op eerder (onderzoeks)werk

“Er is al veel in kaart gebracht”, vertelt Jano Schoenmakers. Zowel in het dorp Heibloem als op het Widdonckterrein spelen allerlei ontwikkelingen die samen kunnen komen in een gezamenlijk gedragen herontwikkelingsplan. Zo hebben inwoners behoefte aan een multifunctionele accommodatie met bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte en horeca. Er is vraag naar betaalbare starterswoningen en er zijn plannen voor duurzame energieopwekking. Combinatie Jeugdzorg denkt als eigenaar van het het Widdonckterrein na over kansen voor herontwikkeling. En dit is slechts een greep uit de functies die terug kunnen komen.
 

Samenwerking kan veel opleveren

De coöperatie Heibloem Leefbaar en Duurzaam (HELD), de Gemeenschapsraad Heibloem, Combinatie Jeugdzorg, de Aloysius Stichting en het samenwerkingsprogramma Widdonck-Talentendonck willen alle ontwikkelingen graag sámen vormgeven. Tijdens een Denkdag, onderzoeken en bijeenkomsten is al veel voorwerk gedaan, waarmee VEZA nu verder gaat. “Het dorp Heibloem kan veel hebben aan het Widdonckterrein en andersom. Alle betrokkenen kunnen hier iets unieks realiseren.”
 

Op naar een haalbaar plan

De uitdaging is om alles wat al is gedaan en onderzocht bij elkaar te brengen en te komen tot een pragmatisch plan. “Wij beginnen met het rekenwerk en doen daarná het tekenwerk. Een duurzaam plan moet financieel ook haalbaar zijn”, onderstreept Jano Schoenmakers. Dat plan – een visiedocument waarin de toekomstkansen voor herontwikkeling van Heibloem en het Widdonckterrein samenkomen - is voor de zomer van 2020 klaar.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl