Widdonckschool gaat voor een ‘goed’ van de onderwijsinspectie

20 februari 2020

Waarom gaan jullie niet voor ‘goed’? Dat idee opperde de onderwijsinspecteur die de Widdonckschool (speciaal onderwijs school van de Aloysius Stichting) onlangs bezocht om te kijken hoe de school burgerschap vormgeeft in het onderwijs. “Een geweldige opsteker voor het team”, vindt coördinator speciaal onderwijs, Maartje Wonders.
 

Scholen moeten volgens de wet actief burgerschap en sociale integratie bevorderen. Om te toetsen hoe scholen dat doen, deed de Inspectie van het Onderwijs onlangs onderzoek bij heel veel scholen. Ook de Widdonckschool in Heibloem kreeg een telefoontje.

Alles op een rij gezet

Het team bracht voor het bezoek nog maar eens in kaart wat er allemaal gedaan wordt aan burgerschap, legde dat naast de kerndoelen voor het onderwijs en schreef de conclusies op in een beleidsplan. “Daarin staat wat we allemaal al doen en ook waarin we ons nog willen verbeteren”, vat Maartje Wonders samen. “Wij willen kinderen hier een proeftuin voor het leven bieden. Daarin doen wij al veel, maar we willen bijvoorbeeld ons cultuureducatieaanbod nog verder verrijken.”
 

Superleuk inspectiebezoek

En toen was de dag van het bezoek daar. “Toch best even spannend altijd, als de onderwijsinspectie langskomt. Maar we kijken terug op een superleuke dag!” Sterker nog, de inspectie bleek onder de indruk van hoe de school het in algemene zin doet en complimenteerde specifiek de pedagogische kwaliteit en de samenwerking tussen leerkrachten.
 

“We kregen het advies om voor een beoordeling ‘goed’ te gaan”, legt Maartje uit. “Een mooie waardering voor het keiharde werk van het team.” Op dit moment vult het team een zelfevaluatie in en daarna komt de inspectie kijken hoe het ervoor staat. “We zijn er klaar voor!”, onderstreept Maartje.
 

Waarschijnlijk is rond de zomer bekend of de inspectie het predicaat ‘goed’ afgeeft aan de Widdonckschool.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl