Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Start intensieve dagbehandeling

01 september 2017

Vanuit het project Widdonck-Talentendonck starten we vanaf september op het terrein in Heibloem met Intensieve dagbehandeling. De werkgroep Intensieve dagbehandeling heeft in de voorbereiding gebruikgemaakt van de jarenlange ervaringen die Combinatie Jeugdzorg heeft met deze hulpvorm op locatie Elf13 in Eindhoven.

 

Voor wie?

Intensieve Dagbehandeling biedt behandeling op maat aan niet-schoolgaande jongeren of jongeren die dreigen uit te vallen binnen het onderwijs. Bijvoorbeeld jongeren die momenteel op VSO De Ortolaan zitten, maar eigenlijk onvoldoende in staat zijn om (hele dagen) onderwijs te volgen.

 

Hoe werkt het?

Jongeren leren inzicht krijgen in zichzelf en hun talenten. Onderdeel van de maatwerkbehandeling: leerwerkervaringen opdoen op het terrein in groenonderhoud en dierverzorging. Op termijn willen we dit uitbreiden met leerwerkervaringen in de professionele keuken en de timmerwerkplaats.

Per jongere maken we een plan op maat op basis van kwaliteiten en mogelijkheden. We werken intensief samen met onderwijsorganisaties om terugkeer naar school mogelijk te maken.

 

Groeiambitie

In eerste instantie starten we met een klein team en een kleine bezetting (5 jongeren van 12 tot 18 jaar) met de ambitie om te groeien. Op termijn richten we ons ook op jongere kinderen. Met Zorggroep Hilzijn onderzoeken we wat we jongeren van 18 tot 23 jaar kunnen bieden.

 

Meer weten over Intensieve dagbehandeling? Klik hier.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl