Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Nieuwe kernpartner WDTD: PSW Werk

23 januari 2018

PSW Werk is sinds eind 2017 een nieuwe kernpartner van Widdonck-Talentendonck. Manager Frank Knols van PSW Werk ziet veel samenwerkingskansen.

 

PSW Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van een baan en ondersteunt werkgevers en verwijzers. Leidend is de Participatieladder: een meetinstrument dat vaststelt in hoeverre een jongere meedoet in de samenleving. Doel is iemand zo hoog mogelijk te laten klimmen op de ladder.

 

Samenwerken

“Wij werken al langer samen met scholen van de Aloysius Stichting”, vertelt manager Frank Knols van PSW Werk. “Zo werkt onze jobcoach in KEC De Donderberg in Roermond en kennen we ook De Ortolaan in Heibloem goed.” Knols denkt dat PSW Werk breder veel kan betekenen voor Widdonck-Talentendonck. Niet voor iedereen is een diploma de beste weg naar een zelfvoorzienende toekomst. Ook leren in de praktijk kan een goede route zijn op weg naar een baan. PSW Werk biedt daarvoor stage- en leerwerkplekken en begeleidt zowel jongeren als werkgevers. “Wij ondersteunen en ontzorgen”, vat Knols samen, “zodat organisaties geen ‘gedoe’ hebben als zij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven.”

 

Knols ziet allerlei mogelijkheden. “Op het Widdonckterrein kunnen jongeren aan de slag in het groenonderhoud, dierverzorging en ook de praktijklokalen bieden allerlei mogelijkheden. Zijn jongeren eraan toe, dan kunnen zij ook buiten het Widdonckterrein op stage bij organisaties in Heibloem of elders in de regio.”

 

  • Lees hier het volledige interview met Frank Knols van PSW Werk (PDF) in de informatiekrant van Aloysius, Samen Betekenisvol Leren.
  • www.pswwerk.nl

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl