Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Roel Schreurs directeur Aloysiusscholen Widdonckterrein

11 juni 2018

Roel Schreurs begon in april als directeur bij de Aloysius Stichting op het Widdonckterrein. Hij leidt de Widdonckschool (speciaal onderwijs) en De Ortolaan (voortgezet speciaal onderwijs) en maakt na een loopbaan in het bedrijfsleven in vliegende vaart kennis met het onderwijs. Met veel plezier.

 

De laatste 23 jaar werkte ik bij verschillende familiebedrijven in de regio”, vertelt Roel. “Ik begeleidde daar verandertrajecten: mensen meenemen, hun kracht inzetten, samen optrekken richting een gezamenlijk doel… mooi werk.” Toch maakte hij – na een minder prettige ervaring – de overstap naar het onderwijs. “Er werd in het laatste bedrijf waar ik werkte alleen naar de korte termijn gekeken en minder naar de mensen. Beslissen vanaf een Excelsheetje: daar kon ik mij niet mee verenigen.”

 

Mensen laten groeien

Roel oriënteerde zich op zijn toekomst. Wat moest de volgende stap worden? Waar kreeg hij nu echt energie van? Het antwoord: mensen laten groeien door hun kracht aan te spreken en ze hun werk met plezier te laten doen. Tel dat op bij 25 jaar plezier als jeugdtrainer in de voetballerij en het antwoord was gevonden: onderwijs.
 

En? “Ik ben met open armen ontvangen en merk dat er veel goede mensen werken op de scholen.” Als manager wil Roel focussen op de ontwikkeling van medewerkers. En: “De scholen kunnen zich best prominenter laten zien. Daar is de open dag in oktober al een uitgelezen moment voor.”
 

Graag verbinder zijn

“Ik maak van de medewerkers van de Widdonckschool en De Ortolaan graag één team”, zegt Roel. Ook wil hij verbinder zijn in het netwerk Widdonck-Talentendonck. “Er zijn veel mooie ideeën. Ik ben vooral een doener: dus ik verheug me er nu op om aan de slag te gaan met de uitvoering van wat allemaal bedacht is.”

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl