Over Widdonck-Talentendonck

Widdonck-Talentendonck is een programma dat wordt uitgevoerd om van het Widdonckterrein in Heibloem een bruisende ontwikkelomgeving te maken voor kinderen en jongeren in kwetsbare posities.

 

Op het Widdonckterrein geeft de Aloysius Stichting (voortgezet) speciaal onderwijs. Combinatie Jeugdzorg verzorgt er specialistische jeugdhulp, onder meer dag- en nachtbehandeling (residentiële opvang) en intensieve dagbehandeling aan kinderen, jongeren en hun gezinnen. PSW Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van een baan en ondersteunt werkgevers en verwijzers. Met de gemeente Leudal en de Gemeenschapsraad Heibloem vormen wij een netwerk dat bouwt aan Widdonck-Talentendonck.

 

Vanuit het programma Widdonck-Talentendonck voeren wij de komende vier jaar vernieuwende activiteiten, projecten en onderwijs(zorg)arrangementen uit. Uitgangspunt: slim samenwerken en kinderen en jongeren op weg helpen naar een gezond en zelfredzaam bestaan.

 

Opzet programma

Widdonck-Talentendonck is een vierjarig programma:

  • 2017: visievorming en ideeën ophalen: wat helpt kinderen en jongeren verder? Wat kunnen we als partners slim samen doen?
  • 2017-2018: start uitvoering (pilot)projecten en activiteiten
  • 2019: uitbouwen en verdiepen van projecten en activiteiten
  • 2020: resultaten programma verankeren en ‘borgen’.

Provincie Limburg subsidieert Widdonck-Talentendonck vanuit de Sociale Agenda 2025 om gezondheid en participatie te bevorderen.

 


Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl