Uitgelicht: een van de partners WDTD

Op deze pagina laten we een van de betrokken partners aan het woord over wie zij zijn en wat waarom zij zich hebben verbonden aan WDTD. Deze keer vertelt Harrie Vermeulen, voorzitter van de Gemeenschapsraad Heibloem, waarom ze graag meewerken aan Widdonck-Talentendonck.

Harrie Vermeulen loopt nog wel eens de voormalige houtwerkplaats in op het Widdonckterrein… Herinneringen opsnuiven. Hier werkte zijn vader jaren als timmerman. Als het aan Harrie ligt, is hijzelf hier na zijn werkzame leven óók vaak te vinden.

 

“Het lijkt mij geweldig om die werkplaats nieuw leven in te blazen. Geweldig toch als inwoners hier hun plankje kunnen komen laten zagen of met hout aan het hobbyen kunnen? Ik word wel vrijwilliger. Je moet toekomstplannen hebben”, lacht de voorzitter van de Gemeenschapsraad Heibloem, die ruim negenhonderd inwoners uit de regio vertegenwoordigt. De raad werkt samen met bewoners om de gemeenschap leefbaar te houden.

 

Kansen genoeg

Er zijn veel samenwerkingskansen met ‘de Widdonck’, zoals het in de volksmond nog steeds heet. De voorzitter somt ze moeiteloos op. Koken voor inwoners, tuinonderhoud, voorzieningen zoals het sportlokaal en de fitnessruimte samen gebruiken…

 

“Een gemeenschap functioneert pas als je een mix hebt van ouderen en jongeren”, vindt Harrie. “Hoe mooi zou het zijn als jongeren van hier bij ons de tuin rondom de kerk onderhouden als leerwerkstage? Dat soort dingen willen we graag samen doen. En de tennisbaan op het terrein, de oude boerderij: er valt van alles mee te doen.”

 

Op naar meer

Na plannenmakerij en kleinere projecten vindt de Gemeenschapsraad het nu tijd voor vervolgactie. “Als je één groter project succesvol afrondt, dan gaat de rest ook lopen.”

 


Widdonck-Talentendonck

Meijelseweg 3A

6089 ND Heibloem

info@wdtd.nl